Idag har det snöat. Massor av snö. Stora, vita snöflingor som saktar yr ner mot marken. Lagom kyligt med någon minusgrad. När det är vinter på det sättet är det riktigt fint. Ibland saknar jag de norrländska vintrarna. Den negativa sifan är att mitt cykellås har frusit så jag måste åka buss till centralen och gå hem. Men så har de ställt upp en julgran på var innergård så då blev man glad igen när man kom hem efter en lång pendlingsdag.

Den här veckan har gått sjukt fort. I måndags var jag på skolan och körde simulator, i tisdags var jag och Emelie på röda korsetmöte, i onsdags var vi på en jättejättefin konsert med Olafur Arnalds(http://www.youtube.com/watch?v=mYIfiQlfaas) och igår var vi på film som handlade om kvinnliga dj:s i Sydafrika. Här ligger man inte på latsidan. Idag har jag varit på yoga och så kommer Julia ikväll från Götet. Blir mysigt det. Imorn är det crystal castleskonsert. Nästa vecka fyller jag 25 och så kommer M&P på besök.

Nu ska jag dricka kaffe i liten kopp, mmm!


senaste på hårfronten: brunt! sofistikerat värre.

I helgen var jag i Göteborg. Det var så himla trevligt. Fest, fika och häng med fina människor. Det gav ork och kraft som jag kan leva på ett tag framöver.

Kan man ha ett komlicerat kärleksförhållande till en stad? Jag har så mycket känslor kopplade till staden så jag har väntat sen i somras på att hälsa på eftersom jag är rädd över hur det skulle kännas.

Det var iaf väldigt värt. Det kändes ganska bra på söndagen när jag skulle åka tillbaka till Malmö, var rädd för ångest.

Jag trivs samtidigt bra i Malmö. Känner mej lite splittrad. Jag och Göteborg är liksom inte klara med varandra än, och att jag flyttade, först till stockholm och sen till malmö blev en väldigt oplanerad sak.

Göteborg är så mycket. Där jag för första gången kände mej hemma och första gången jag har varit riktigt lycklig. Det är de sena vardagskvällarna på andra långgatan och spårvagnsturerna. Det är så mycket glädje och fina minnen och jag vill inte att det ska ta slut.

Frågan är om jag kommer tillbaka till sommaren när jag pluggat klart i Skåne.

Vissa jag pratar med verkar förstå hur jag känner och vissa tycker nog att jag mest är knäpp :)

Ser framemot konsert nästa vecka + besök från Götet!


Jag är en sådan kliché!



Ah, har inte haft rött år sedan jag gick på folkis i bollnäs. känns gött med lite förändring!


Zola Jesus igår på Debaser, hur bra som helst!

ibland kan man anstränga sej för att vara till sin fördel!
Jag började dagen med yoga på Friskis. Jag är lika smidig som ett kylskåp, borde yoga mer regelbundet för att mjuka upp lederna lite. Synd bara att det är ganska tråkigt, hehe. Efter yogan åt jag soppa med Annika på mitt nya favoritlunchställe: Möllans salads & soup. Dagens soppa med bröd för 29 kronor. klart värt! Sedan var vi och dumpstrade, hittade 5 ekologiska blomkålshuvuden. Funderar på att göra nåt sånt här av det hela: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=2&p=r2b&id=5630

På hösten får man göra sitt bästa för att hålla humöret uppe. Imorse var det sol, men nu är det återigen moln. En stor nackdel med västkusten och skåne är att himlen som oftast är täckt av ett tjock molnlager i den gråaste av gråa kolörer. Helt utan överdrift, det kan gå flera veckor innan man ser solen. Ovant för en norrlänning som är van vid att se solen iaf någon stund om dagen. Läste i en lokaltidning att depressioner är vanligare i södra delen av landet, eftersom det är färre soltimmar här på höst och vinter.

Medan det är storm här utanför dricker jag kaffe och äter mörk choklad. En sådan livsnjutare jag blivit! Nu blir det plugg (kanske) och ikväll väntar konsert med Xiu Xiu.

Pöss!


Choklad med salt eller blåbär, rekommenderas starkt!


Xiu Xiu.

Mmm, äppelkaka! eller äpplekaka som dom säger såhär söderut. Hittade massa äpplen förut så jag bakade en sjukt god äppelkaka av det hela. Rekommenderas så här i höstmörkret! Jag hittade receptet här: http://veganisverige.blogspot.com/2010/10/mjuk-appelkaka.html och modifierade lite :) Hade inget ströbröd så jag tog sesamfrön istället till formen och det blev kanon, knaprigt och gött!

Vegansk Äppelkaka

3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl socker
1,5 dl havremjölk
0,5 dl rapsolja
3 äpplen i skivor
Kanel
Vaniljsocker
Sesamfrön att bröa formen med

Blanda ihop smeten och häll i smord och bröad form. Tryck ner äppelskivorna. Strö över socker och kanel. Baka i 200 grader i 30 minuter.

Det enda som fattades var vaniljsås, men gott ändå. Har ingen bild för kakan är redan uppäten! :)