Jag hade gått i gymnasiet i en vecka eller två, det var tidig höst. Kändes lite vuxet att ta bussen in till stan varje dag. På den här tiden fanns fortfarande Skivbutiken i Sundsvall och jag brukade gå runt där ibland och kolla på fina omslag och kanske titta på folk också. Jag fastnade iaf för en skiva där jag tyckte att jag kände igen en låt. När jag kom hem spelade jag skivan i vardagsrummet på högsta volym, och så var jag fast och hade blivit vän med musiken på riktig och allvar för första gången. Skivan var Hagnesta Hill och den första låten var En Himmelsk Drog. Jag var känd som "hon som gillar kent" under gymnasietiden och det är väl med rätta. Slukade alla skivor de hade släppt (observera att detta var innan Vapen & Ammunition) och lyssnade konstant, alltid innan jag skulle sova i min portabla cd-spelare och blev helt förälskad i Jocke Bergs texter. Kent räddade mej under gymnasietiden som var deppig och lång. Dessutom kom jag på hur roligt jag tyckte det var att sjunga och att det faktiskt lät ganska bra. Stod i mitt källarrum varje dag och sjöng med i låtarna, Jockes tonläge passade perfekt till mitt. Jag började även skriva låtar med inspiration av Kent, och det blev en oerhörd värdefull terapi. Thank you Kent! Lovar att jag än idag kan alla texter utan och innan fram till Du & Jag Döden även om jag lyssnar på göbbarna väldigt sällan.

30 dagar kan sannerligen gå olika fort, nu är jag iaf framme vid dag 25 på den här utmaningen. Jag håller med Sandra N om att dessa ämnen hade kunnat vara mer varierande. Men än ger jag inte upp!

Jag gråter sällan, är ganska blödig i smyg dock. Tycker det är pinsamt att gråta och visa känslor och skulle skämmas om det skulle hända tillsammans med massa människor. När jag var 21 och jobbade på posten i Göteborg grät jag i fikarummet efter en dag utan rast när jag fick göra två personers arbete. Då fick jag tröst av den snälle killen som jag brukade prata med, det var fint. Jag grät på en spårvagn på nyårsdagsmorgonen förra året. Men då tror jag ingen såg mig. Skulle må bättre av att våga gråta lite oftare, annars samlas det på massor och någon gång så måste det ju ut.

Idag vann kroppen över huvudet! Joggade 4 km i sträck. Det var inte så värst jobbigt alls. Det är fortfarande lite av ett mirakel att jag joggar, det har verkligen varit det värsta jag vet. Så från att aldrig jogga till att jogga 4 km utan större möda är en sjukt stor grej. Känner mej väldigt nöjd :)

Annars, lång dag på praktiken. Från 5 till 16 typ. Det går la bra, idag fick jag skriva lite blanketter och prata i telefon massa. Och köra såklart.
Jag brukar sällan vara deppig, men den här veckan har inte varit den bästa. I vanliga fall tycker jag det är okej att gå upp tidigt, plugga, åka till skolan, pendla, vara borta hela dagen. Är nog ganska bra på att vara positiv och att inte tänka så mycket utan bara göra när saker inte är helt roliga. Men nu känner jag mej som värsta emot. Inget känns roligt och dagarna jag har kvar på P känns sjukt sega. Trodde det var pms, men det går inte över så det är antagligen emoöverattintefåvaramedvänner. Saknar Malmö, Göteborg och de fina som finns där. Buhu! Två veckor kvar, som känns som 20. Mitt vanliga jag skulle suckat och sagt "Men skärp dej din fåne!"

Det finns så mycket som gör att smilbanden dras uppåt och hjärtat blir varmt.

För det första: vänner. Inte helt otippat kanske. Det kan vara en lång fika, en öl som plötsligt blir fem öl, ett telefonsamtal eller annat häng.

Välmående är även träning. För precis ett år sedan bodde jag i Stockholm och vantrivdes, började jogga för att rensa tankarna. Fantastiskt trevlig var den upptäckten. Nu tränar jag på Friskis 3-5 ggr i veckan för att må bra och inte för att jaga kalorier och smalare midja. Det mår jag bra av.

Musik är min bästa vän som alltid finns vid min sida. Jag lyssnar alltid på musik och blir ofta besatt av enskilda låtar (en egenhet jag ärvt av mor min).


Peace out!

Det gamla vanliga. När jag läste Genusvetenskap på Göteborgs Universitet 05/06 var jag upprörd mest hela tiden. Jag bar mina s.k "genusglasögon". Alltså, jag såg hela världen genom ett genusperspektiv och det är fan ingen vacker syn. Jag kom fram till att jag fick välja mellan att förbli konstant upprörd och tillslut bli bitter eller försöka att hitta en gyllene medelväg. Jag tror ingen orkar vara pissedoff hela tiden. Nuförtiden blir jag inte så upprörd. Visst, kött,puckomän och dumhet gör mej arg, men efter att ha sett så mycket av den varan höjer jag knappt på ögonbrynen längre.Jag var inne i en veganperiod samtidigt som jag läste genus och fick ständigt frågor om varför och blablabla. Det får jag fortfarande fast jag "endast" är vegetarian. Det kan vara sjukt tröttsamt. Att sitta och beskriva ett livsstilsval varje gång jag ska inta en måltid i ett offentligt rum. Och folk kan bli provocerade och ta mitt val som en personlig förolämpning. När folk frågar varför jag är vegetarian brukar jag med vänlig stämma säga "för att jag inte tycker om kött, men alla får såklart göra som de själv vill göra" Fast i mitt huvud är det lite som "FÖR ATT DET ÄR SJUKT ÄCKLIGT ATT ÄTA LIKDELAR OCH DJURINDUSTRIN ÄR FRUKTANSVÄRD OCH 20% AV UTSLÄPPEN BEROR PÅ DET OCH FOLK SVÄLTER FÖR ATT RESURSER ATT SNEDVRIDNA OCH OM ALLA ÅT VEGGO SKULLE RENT VATTEN OCH MAT RÄCKA TILL MÅNGA FLER." Fast det säger jag aldrig för jag orkar inte ta en diskussion som inte leder någon vart. Folk är ofta låsta i sina roller.

Jag är övertygad feminist. Samma sak där. Jag har diskuterar med (oftast) män så många gånger men det är ingen idé för de kommer inte förstå och jag kommer bara tömma mig själv på energi.

Det jag upprörs mest över förtillfället är löneskillnader mellan män och kvinnor och stekare som bränner pengar på skit. Samt manliga dj's som bara spelar låtar med män och mixar dåligt.


Efter en vecka i norr känner jag mig lite rastlös. Spenderar helgen med serier. Mina topp tre är för tillfället:


Freaks and Geeks. Sändes på femman för tio år sen. Så sjukt bra och fin. Finns bara en säsong, snyft! Måste ses!


How i meet your mother. Legendary! Har precis plöjt igenom första säsongen och fortsätter med glatt mod in i nästa. Robin är bara för snygg!


Six feet under. Ah, min all time-favorite! Har dock tagit en paus eftersom 4e säsongen bjöd på så fruktansvärt mycket ångest.

Den här månaden är jag hemma på ön. Tar tåget till Ånge för att sedan köra tåget från Ånge. Östersund till Sundsvall några varv. 150 mil på tre dagar. Så här kommer det hålla på januari ut. Brumbrum!

Jag ångrar att jag inte har trott på mej själv och låtit bli att göra saker. Exempelvis att jag inte läste foto på gymnasiet. Jag tyckte, och tycker fortfarande det är skitkul att fota, men tänkte att jag var för dålig för att plugga det. Typiskt dumt. Jag ångrar att jag vid vissa tillfällen inte ansträngt mej mer, utan gett upp i förhand. Ångrar att jag varit dålig på att säga till personer hur mycket jag tycker om dom.

Tror dock att jag lär mej av varje ångerfull situation, att jag vågar tro på mej själv lite mer till nästa gång.
Kan inte riktigt minnas någon födelsedag som har varit extra fantastisk. Den inträffade sannerligen när jag var liten. Vi har en film från när jag fyllde kanske 4 år och fick lego och blev ett oerhört glatt barn som skrek "LEGOLEGOLEGOOO".

Den födelsedag som hittills stuckit ut mest var den som firades 2009 när jag fyllde 24. Var i samhället Pokhara som ligger i Nepal. Mina två vänner som jag reste med var ute och vandrade i bergen. Jag var skadad i foten. Fick stanna i staden och åka till sjukhuset en gång om dagen för byte och tvätt av infekterat sår. Jag blev bjuden på födelsedagsmiddag av en muslim som ägde en juvelshop på turistgatan. Sedan gick vi på disco och så hamnade jag i ett stort gäng med engelskmän och australienare. En av dem fyllde också år, så de sjöng för mej med och bjöd på ymniga mängder öl. Det blev rätt roligt tillslut.

Har många finna minnen. Vilket som är det allra bästa kan jag inte välja, jag är även för slö i hjärnkontoret för närmare undersökning i frågan. Jag vet att den här veckan kommer bli ett fint minne. I söndags var jag på Kellys med gamla gänget och var glad i hela magen. Igår var jag på pingisklubben där jag också satt och var glad i hjärtat. Har sagt "som på den gamla goda tiden" väldigt många gånger på senaste. Kom hem klockan sju imorse efter en efterfest med nostalgisk musik. Det är så fint att träffa alla fina människor igen!

Utan att säga för mycket, inget att hurra över. mest för att få det gjort.