Det här året har gått sjukt fort! Jag har hunnit med mycket though, mellan januari och april bodde jag i Stockholm där jag arbetade på ica och sysslade lite med bandet. Gav upp ganska fort och drog hem till Sundsvall under maj. i somras var jag ledigledigledig (tack skatteåttebäringen som jag kunde leva på) och var i Göteborg. Hann även med Peace & Love, Arvika, Berlin, Malmö, Emmaboda och lite mindre utflykter. Sedan blev det höst och jag flyttade till Malmö tillsammans med Emelie. Där har vi det bra, och skolan i Ängelholm är ganska bra den med. Ett fint år detta!

Nu packar jag inför ett nyår i Göteborg. Tror det blir fint som snus!



Jag och Debbie önskar gott nytt år!

När jag var liten ville jag bli sångerska eller hästskötare. Fast jag har nog aldrig haft en klar och tydlig målbild för vad jag vill uppnå. Istället har jag tagit den kringelkrokiga vägen, provat på olika saker för att ta reda på vad som passar mej, vad jag vill göra och vad jag inte trivs med.

När jag var yngre ville jag nog gärna bli en rockstjärna av något slag, kanske lite som Jocke Berg i Kent. Känner inte samma sug längre, även fast jag håller på med musik lite mindre än jag önskar. En dröm hade varit att bli erkänd och tjäna pengar på att sjunga bra saker. Jag tror att jag är tillräckligt bra (egoboost). Sen vill jag ha ett hyffsat välbetalt jag som jag trivs med och inte blir rastlös av efter ett år. Har ännu inte kommit fram till om jag alltid kommer vara en rastlös själ. Ombyte förnöjer, lite av mitt motto.

Min största önskan för tillfället är ännu en långresa i Asien. Jag har en ganska välplanerad rutt i mitt huvud som jag vill förverkliga om högst 2 år. Åka transsibiriska järnvägen från Moskva, stanna i Mongoliet, vidare till Peking. Åka tåg genom Kina ner mot Norra Thailand. Kanske en sväng förbi Malaysia och södra Thailand. Sedan avsluta med det absolut bästa: en lång tur i södra Indien. Om jag inte har möjlighet att ta så långt ledigt så kommer jag prioritera någon/några månader i södra Indien där jag vill hänga i tempel, göra yoga, filosofera och ta dykcertifikat. Samt festa lite. Det låter måhända lite klyschigt, men det skiter jag i. För himlars vad kär jag blev i Indien när jag var där förra året.


I Amritsar förra året. Jag ser ju FÖR tokig ut.




Där Ganges börjar, i Rishikesh




Fölk i New Delhi


Höga berg i darjeeling
Dagens outfit består av ett vitt, slappt linne, en grå kofta, mjukisbyxor som inhandlades i indien och prickiga strumpor. Jag gillar den bekväma stilen, slappt ska det vara.

Annars så är det sista dagen i Malmö på ett tag. Ska börja packa snart, nu väntar ett jullov i Sundsvall följt av 4 veckor praktik i Ånge. Låter ganska tufft att få köra tåg till Storlien :)
Förra veckan var sista skolveckan. Ganska skönt med jullov, på onsdag åker vi hem till Sundsvall så fram till dess är det packning och städning som pågår. Jag ska hänga i Ånge 4 veckor efter lovet (praktik) så jag måste ha med mej mycket mög. Jag hatar att packa, det ger mej ångest. Och så måste jag lämna tillbaka böcker till biblioteket. Mycket måsten nu. På fredag är det julafton som spenderas hemma hos farmor som traditionen ter sig. Sen ska jag träffa vänner på juldagen. Kanske utgång med, fast jag känner mej skeptisk. Men överlag blir det mest mys denna vecka. Längdskidor, skridskor, bio och godis tänker jag.
I min handväska som är en orange kånkenryggsäck från 80-talet som jag ärvt av min mor (gillargillargillar) finns en uppsjö saker. Massa gamla kvitton, handkräm, tuggummi, lypsyl, mobil, cykellampor, ipren, tamponger, glasögon, halstabletter och lite annat bös. så spännande är jag!
Jag är äldst i en skara av tre. Min lillasyster är 1½ år yngre och gillar hälsa, musik och söta små hundar. Vi är väldigt lika varandra och bor ihop. Min lillebror är 4 år yngre och bor i Sundsvall. Han gillar island. Vi hänger inte så ofta alla tre, men i jul när vi alla är i norrland blir det nog lite häng.

Dagens outfit är varm och go även om jag fryser lite ändå. Tröja från H&M:s mansavdelning inhandlad på rea förra året, mina nya brills, byxor med mjölfläckar efter helgen julbak, omaka strumpor och tjocksockar.

Det är förövrigt sista veckan innan jullovet. Vi har prov om dieselmotorer och kraffs på torsdag. Det går väldigt segt att plugga. Ett mirakel får ske för att jag ska börja förstå vad det handlar om.
Om syftningen är tro på en gud så har jag inte så mycket att tillägga. Jag är döpt, valde att inte konfimera mej och gick ur svenska kyrkan förra året. Har inte ägnat tro så mycket tanke i mitt liv och tänker att kyrkan och kristendom inte är något för mej. har dock börjat bli nyfiken på andlighet i stort på senaste, kanske åker till indien och mediterar om ett år eller så, hehe.

Just nu, sitter i soffan med en kopp julkaffe brevid. En liten mormorskopp, kaffet blir säkert godast så. Har lyssnat på Mazzy Star hela dagen, nu har jag precis övergått till elektroniskt untz för att vakna till lite. All snö regnade bort igår natt, så gräsmattorna är gröna här utanför och det känns som en höstdag.
Mina vänner är det bästa som finns. Så kloka, snälla och medvetna. Jag är glad att de finns! Min allra bästa vän är syster min. Vi har alltid hängt ihop och står varandra nära. Avslutar ofta meningar med samma ord, samtidigt. Har interna skämt. När vi tittar på varandra på stan och fnissar vet jag att vi sett samma lustiga gubbe.


rödlätt barn och en bebis-


E & Jag i något större format.
Vaknade klockan 02.00 och trodde att det var morgon. kastade mej upp ur sängen för att sedan inse mitt misstag. somnade om, väckarklockan ringde 06.30. tänkte att jag kanske skulle vara hemma från skolan idag eftersom hela hövvet var fullt av snor. fast det kändes som att jag inte var tillräckligt sjuk, så jag åt frukost och cyklade i väg till centralstationen och tog tåget till ängelholm. kände att jag nog borde ha stannat hemma då snoret rann hela vägen till norra skåne.

väl i skolan pratade vi om dieselmotorer och jag fick gå ut och snyta mej en gång i kvarten. kände mej lite som en smittohärd. gav upp efter lunch och åkte hem ist. kändes som ett bra val, speciellt efter inhandligen av uppiggande medel; ingefära, chocklad, c-vitaminbrus och blåbärssoppa.

här ska det kureras. vill väldigt gärna gå på emil jenssen-konserten ikväll som jag köpt biljetter till. får snabbtillfriskna!
En dag som denna, småförkyld och jättetrött efter en lång dag i skolan är jag inte så jättepeppad på att föklara vad kärlek är. Jag vet inte, allra minst i tisdagskvällstöcken jag befinner mej i. Jag drar till med att det är något som känns väldigt varmt och gott i magen, som efter en kopp glögg när man är på jättebra humör kanske. (dagens bästa liknelse?)

nu väntar jag på Kobra som sänds 21.30. om jag inte somnar innan dess!
Havregrynsgröt med hallonsylt och havremjölk och en ostmacka till frukost. Hade med matlåda till skolan, pastasallad med fetaost och kikärter. Drack kaffe och åt en kärleksmums på det. Åt yoghurt och macka till mellanmål innan träningen och sen så lagade jag och Emelie middag som även räckte till två matlådor. Grönsaker med kokosmjölk och bulgur. Mums!

En väldigt vanlig matdag till vardags.
Mina föräldrar. Mamma och pappa är i 50-årsåldern och bor utanför Sundsvall i huset där jag är uppväxt. Mamma jobbar i affär och pappa på kontor. De ställer upp och är en stor trygghet.
Den här rubriken hade jag gärna hoppat över, men det kanske räknas som fusk att hoppa över saker bara sådär lite som man vill.

Så. here it goes. Jag har aldrig gillat kärleken. Har alltid betytt underläge och risk för att bli sårad. Jag har varit kär en gång. Det var fint och jobbigt och väldigt ledsamt när jag var tvungen att gå vidare. Det tog lång tid att komma över alla känslor, men det gick faktiskt och nästa gång jag gillar någon kanske jag vågar satsa lite mer istället för att vara så himla rädd.

Jag heter Hanna och är 25 år. Kommer från Sundsvall och bor nu i Malmö. Pluggar till lokförare. Tycker väldigt mycket om musik. Bland de bästa som finns är att sjunga, när jag var yngre spelade jag mycket gitarr och skrev låtar om olycklig kärlek.

Jag är vegetarian och tycker väldigt mycket om djur, speciellt hästar och söta hundar. Jag är feminist och blir alltid lika chockad över hur gammeldags många människor är i sina åsikter om kön och genus.

Tycker om att träna och laga mat. Det är en utmaning att hitta en balans, men jag tror den är påväg.

Göteborg är den finaste stad jag bott i, jag tror och hoppas att jag flyttar tillbaka dit en dag.

När jag var liten var jag väldigt blyg och osäker. Idag väljer jag när jag vill prata och ta plats, många gånger låter jag bli, men då av anledningen att jag inte vill istället för att jag inte vågar. Håller mej gärna i bakgrunden i stora samlingar, men har inget emot att ta plats när det är mindre folk runtomkring. Är självständig och har inga problem att göra saker på egen hand, vilket jag tycker är en bra egenskap. Jag tycker om människor som är lite på samma vis som jag är.

Tycker inte om att prata i telefon. Har haft alla sorters hårfärger som finns. Tycker vänner är det bästa som finns, men har väldigt svårt för kärleken. Gillar att prova mig fram, olika jobb, olika städer, människor och att resa ger värdefulla erfarenheter. Gillar ordet sympatisk.