det heliga köttet!

2kommentarer

svt play är fantastiskt bra. idag uppdaterade jag mej på 9a och så kollade jag uppdrag gransknings reportage om köttet som miljöbov. se ett, folks! det är skrämmande att alla verkar vägra förstå att det finns samband mellan miljöboveri och kött. förutom att djuren andas ut massa metangas så går det ju åt jäkligt mycket mer energi till kött än att bara äta te.x baljväxterna direkt. varför är det så farligt att säga åt folk att chilla med köttintaget?

jag har varit vegetarian i ungefär 6 år nu, jag kan säga på heders att jag aldrig mer kommer krubba kött. fast mitt främsta skäl är att jag inte kan äta något som har levt och haft känslor. men den här miljöaspekten skadar ju inte heller att ha i åtanke, för folk verkar behöva mer skäl. då kan jag ju även berätta för alla köttisar att rött kött ungefär är lika nyttigt som att stoppa huvudet i ugnen. dåligt fett och annat otrevligt.

image126

låt na va!

det är inte alls svårt att bli veggo, kolla in de här sidorna för schnygg veggo-mat!

http://www.vegangoteborg.se/
http://vegalex.blogspot.com/
http://vegetarisk.blogg.se/
http://veganvrak.blogspot.com/
http://www.vegankrubb.se/

här kan man beställa ett gratis starpaket i äkta vegetarisk anda!


om det verkar läskigt med 100% veggo kan man iaf vara fet och byta ut vanliga korven mot soja eller biffen mot bönan någon gång ibland, swosh!

2 kommentarer

Sandra N

18 Mar 2008 20:37

Jag tror jag såg det där inslaget häromdan faktiskt och det var väldigt bra. Nu är ju jag köttätare men jag mer än gärna vegetariskt så jag ska ta och kolla in dina länkar efter schysta mattips. Jag är nere i en långvarig fantasilös svacka vad gäller matlagning överhuvudtaget...

nils

22 Mar 2008 12:51

Jag behöver inte kolla nån dokumentär, sanningen finns i mitt blod.

här e en väldigt bra inspiration till veganer:

http://vegandinner.bilddagboken.se

kram!

Kommentera

Publiceras ej